Kurssit

Viitapiirin kurssit 2024:

Heinäkuussa järjestämme lavarunoudesta kiinnostuneille ”Lavarunouden perusteet” -workshopin viikonloppuna 20.–21.7. Kurssi sopii aloittelijoille ja jo jonkin aikaa harrastaneille lavarunoilijoille. Vetäjänä toimii runoilija Pauli Pietilä. Lisätietoa myöhemmin.

Runokurssit Pispalan kirjastolla syksyllä 2024:

Viitapiirin Runokurssi Pispalan kirjastolla on pyörinyt vuodesta 2023 alkaen, ja jatkuu syksyllä 2024. 

Kurssi sisältää oppilaiden kirjoittamien kaunokirjallisten tekstien lukemista sekä niistä keskustemistaryhmässä. Lisäksi tehdään kirjoitusharjoituksia ja käydään läpi runouden keskeisiä teoriasisältöjä. Kurssin tavoitteena on tukea kirjoittajia näiden taiteellisessa työssä, antaa välineitä oman tekstin eteenpäin viemiseen ja editointiin, sekä kehittää kykyä analysoida ja antaa palautetta kaunokirjallisista teksteistä. Kurssi sopii myös lavarunoilijoille. 

Kurssi kokoontuu Pispalan kirjastolla joka toinen keskiviikkoilta. Opettajana toimii Mari Laaksonen. Kurssin hinta on Viitapiirin ja Pispalan kirjastoyhdistyksen jäsenille 30 euroa ja muille 50 euroa. 

Kurssille ilmoittautuminen avautuu elokuussa 2024, ja ilmoittautumisohjeet lisätään Viitapiirin Facebook-, Instagram ja verkkosivuille. 

KSL ja Tampereen kaupunki tukevat kurssin toteuttamista.