Viitapiirin arvostelupalvelu

Onko sinulla runokäsikirjoitus työn alla? Kaipaako teksti ulkopuolista lukijaa tai onko vastaan tullut ongelmakohta, joka kaipaa ratkaisua? Vai oletko laittamassa käsistä kustantamokierrokselle ja etsit vinkkejä editointiin?

Arvostelupalvelussa käsikirjoituksen kommentointi tehdään suhteessa tekstin sen hetkiseen vaiheeseen ja kirjoittajan omiin tavoitteisiin. Tarjottavan käsikirjoituksen oheen on hyvä sisällyttää pieni saate, johon kirjata käsikirjoituksen sen hetkinen vaihe, tavoitteet tekstin suhteen sekä nostaa esiin kohtia tai näkökulmia, joista erityisesti toivoisi palautetta.

Tekstin palaute annetaan ensisijaisesti suullisesti joko kasvotusten Tampereella tai sitten zoomissa. Lisäksi kirjoittaja saa lyhyehkön kirjallisen palautteen, johon koostettu keskustelun pääkohdat.

Tekstit lähetetään rtf.- tai odt.-muodossa sähköpostitse osoitteeseen viitapiiri@gmail.com. Runot asetellaan yksi runoa yhdelle sivulle. Pidempien runojen tapauksessa korkeintaan 30 säettä sivulle.

Palautteen hinta on 60 euroa + 0,50 euroa / sivu. Arvostelupalveluun voi lähettää käsikirjoituksen sijasta myös lyhyemmän kokonaisuuden.

Palautteen antamisen aikataulusta sovitaan erikseen. Tyypillisesti palautetapaaminen sovitaan noin 4 viikon päähän käsikirjoituksen toimittamisesta.

Runokäsikirjoitusten arvioita kirjoittaa Mari Laaksonen. Laaksonen on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista viimeisin Degne (Poesia 2022) oli Nihil Interitin runouspalkintoehdokkaana. Laaksonen on työskennellyt eri arvostelupalveluissa ja ateleekritiikkihankkeissa pitkään, ja hän on toiminut luovan kirjoittamisen opettajana yhdistyksissä ja kansalaisopistoissa vuodesta 2017.